Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ "ΘΕΟΓΝΙ" ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-Γ.ΜΗΛΙΟΣ:"ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"!

Ο Γ.Μηλιός με τον επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών" Τ.Δέσκο (αριστερά) και το γρμματέα-συντονιστή της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεγάρων-Ν.Περάμου Αντ.Κανελόπουλο.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και μπροστά σε ένα ανήσυχο και ποιοτικό κοινό,ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασε χθες την πρόταση του για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα,προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας.Παρουσιαστής της πρότασης και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Μηλιός,καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Ε.Μ.Π. και μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκ των υπευθύνων της χάραξης της οικονομικής πολιτικής του κόμματος.
 Τον κ.Μηλιό προλόγισε το μέλος της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεγάρων-Ν.Περάμου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" Τ.Δέσκος,ο οποίος περιέγραψε με αρκετά γλαφυρό τρόπο τη γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στη χώρα μας.Μια πραγματικότητα γεμάτη ανεργία,λουκέτα,ανέχεια και αναξιοπρέπεια,αποτέλεσμα της εφαρμογής των καταστροφικών μνημονίων από την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,η οποία πλήρως υποταγμένη στις επιταγές της τρόικας εκτελεί το "συμβόλαιο θανάτου" της ελληνικής κοινωνίας!

Στην ομιλία του ο Γ.Μηλιός,αφού έκανε μια αναδρομή σε αυτή την πραγματικότητα και τις καταστροφικές συνέπειες της για την κοινωνία και αφού έκανε και μια σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο,ανέλυσε με παραδείγματα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ένα φορολογικό σύστημα ενταγμένο στη λογική της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας κι όχι στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών προς όφελος της εξυπηρέτησης του χρέους.Τόνισε την ανάγκη προοδευτικότητας των φορολογικών συντελεστών μέσω της εφαρμογής ενός πλήρως ενημερωμένου περιουσιολογίου που θα αντικατοπτρίζει την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των πολιτών!Υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ έμμεσων και άμεσων φόρων προς την κατεύθυνση της μείωσης των πρώτων και αύξησης των δεύτερων!Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει ως άξονα του την πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας πετρελαίου,μιας πολιτικής που θα αποφέρει-σύμφωνα με την κοστολόγηση που έχει κάνει το επιτελείο του κόμματος-τουλάχιστον 2 δις.
 Στη συνέχεια υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρεβρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του "Θέογνι",πράγμα που αναδεικνύει την ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις,αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης τους για άλλες προτάσεις.Μια ενημέρωση,την οποία τα ΜΜΕ επιμελώς αποκρύπτουν δίνοντας την εντύπωση στο λαό ότι άλλες λύσεις δεν υπάρχουν!
 Στην εκδήλωση-συζήτηση παραβρέθηκαν,μεταξύ άλλων,ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γ.Πάντζας,ο επικεφαλής της "Κίνησης Πολιτών" Γρ.Σταμούλης,η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ.Κ.Πιπιλή,ο τ.Δήμαρχος Μεγάρων κ.Χρ.Σύρκος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου