Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο "ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!


                           Ανακοίνωση του "Άλλου Άνθρωπου" Μεγάρων

Από τον “Άλλο Άνθρωπο” Μεγάρων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.....ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Μετά από δυο μήνες περίπου ο Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων ξανά στις πλατείες (για συλλογή τροφίμων...γιατί το τσουκαλάκι μας είναι κάθε Σαββατοκύριακο στην πλατεία Έξω Βρύσης)!
Δυστυχώς οι μερίδες κάθε μέρα αυξάνονται, οι νεόπτωχοι συνάνθρωποι μας κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι, τα παιδιά που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα κάθε μέρα είναι γύρο μας και ΌΛΟΙ εμείς κάτι πρέπει να κάνουμε. Σε ένα κράτος που αδιαφορεί , σε μια Ευρώπη που απλά κλείνει σύνορα, σε μια παγκοσμιοποίηση που όλοι οι λαοί χρωστάνε (που άραγε;) είναι χρέος όλων μας να κάνουμε κάτι...ο κάθε ένας από εμάς όπως μπορεί και με ότι μπορεί. Μου λέτε συχνά στους δρόμους ''θέλω να δώσω ΑΛΛΆ....'' όποιος θέλει να δώσει χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπο του δεν βάζει ΑΛΛΆ...Απλά το κάνει με μια χούφτα φακές , με ένα σακουλάκι φασόλια, με ένα πακέτο μακαρόνια ΑΛΛΆ με πολύ αγάπη προς τον συνάνθρωπο!!! Μας έπεισαν ότι δεν έχουμε δουλειά γιατί έχουμε μετανάστες, δεν έχουμε χρήματα γιατί μας τα τρώνε οι πρόσφυγες, έχουμε πάμφτωχους ΄Ελληνες γιατί είμαστε τεμπέληδες και εμείς τι κάναμε;;;
Γυρίσαμε τα νύχια μας και σκίσαμε την σάρκα του συνανθρώπου μας. Από φόβο μην πεινάσουμε κρύψαμε τρόφιμα που σκουλήκιασαν....από φόβο μην κρυώσουμε μας έφαγε τα ρούχα ο σκόρος...από φόβο μην χάσουμε την χώρα μας την χαρίσαμε σε αυτούς που κάποτε μας την βομβάρδιζαν....ΌΛΑ από φόβο τα χάσαμε τελικά ρε άνθρωποι!!!!Τι κι αν είσαι Έλληνας που έχεις γλώσσα και πολιτισμό; Τι κι αν είσαι νοικοκύρης και έχεις εκατοντάδες ελαιόδεντρα και τόνους λάδι; Τι κι αν είσαι με γεμάτες τσέπες και λογαριασμούς τραπέζης;; Αν ο διπλανός σου δε σε ενδιαφέρει έχασες το νόημα της ζωής....και μην ελπίζεις ότι εσύ θα ζεις...όταν ο διπλανό σου πεινάει θα πεινάσεις και εσύ, όταν κρυώνει θα κρυώσεις και εσύ αν όχι κυριολεκτικά μεταφορικά....πως;;; Θα ''πεινάς'' για ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα και κανείς δεν θα σου την πει...θα ''κρυώνεις'' και θα ζητάς μια αγκαλιά και κανείς δεν θα σου την χαρίζει....το φαντάζεσαι;;;; Δυστυχία!!!
Όπως και να έχει ο κάθε ένας από εμάς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βάλει το δικό του ''πετραδάκι'' και την δική του υπογραφή πριν φύγει από ''εδώ'' και πάει σε αυτό που άλλος λέει Θεό ,άλλος Αλλάχ και άλλος παράλληλο Σύμπαν!!!
Ο Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων θα είναι στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων για 4 μέρες όπως εδώ και 11 μήνες και θα περιμένει όλους και όλες εσάς να γνωριστούμε ,να μιλήσουμε και να προσφέρουμε ότι και όσο μπορούμε στους συνανθρώπους μας! Χωρίς χρώματα δέρματος , χωρίς θρησκευτικούς φανατισμούς, χωρίς φόβο για το διαφορετικό που είναι τόσο ίδιο με εμάς τελικά!!!
Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα θα είμαστε στο σημείο συνάντησης μας τους τελευταίους μήνες...την Κεντρική Πλατεία!!!
Θα μαζέψουμε τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, είδη καθημερινής καθαριότητας, μπαχαρικά, σάλτσες, μπολάκια μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης) ρούχα και παπούτσια παιδικά και για ενήλικες, κουβέρτες, σεντόνια, παιχνίδια και ότι άλλο πιστεύει ο κάθε ένας απο εσάς θα είναι χρήσιμο σε κάποιον Άλλο Άνθρωπο!!!!
Ραντεβού στην πλατεία λοιπόν Άλλοι Άνθρωποι Μεγάρων!!
Όποιος/α θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να καλέσει στο παρακάτω τηλέφωνο 6955171639.
Ευχαριστώ πολύ
Θεανώ Λιόγρη
Άλλος Άνθρωπος Μεγάρων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου