Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑΡΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ

    Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες επικίνδυνες για την ακεραιότητα των πολιτών


 Αναδημοσίευση από το www.aixminews.gr


Αν ρωτήσουμε σήμερα κάποιον επισκέπτη , τι είναι αυτό που θα θυμάται πάντα φεύγοντας από τα Μέγαρα, θα μας απαντήσει σίγουρα τις λακκούβες!.
Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο σημερινό ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ, φαίνεται καθαρά πως η εικόνα της πόλης είναι η πλέον απαράδεκτη.
Οι συμπολίτες μας δε, είναι αναγκασμένοι, (αφού όπως μας δηλώνουν σε τηλεφωνικές καταγγελίες), αναγκάζονται, να δίνουν κυριολεκτικά «μάχη» με τις λακκούβες.
Θα ισχυριστούν κάποιοι, και ιδιαίτερα οι διοικούντες τον δήμο, πως η κατάσταση δεν είναι σημερινή, αλλά πάει αρκετό καιρό πίσω.

Οι απαντήσεις πάνω σε αυτούς τους ισχυρισμούς ίσως να μην ευσταθούν, καθώς μέχρι και τα μέσα Αυγούστου του 2014 και ενώ το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ήταν σε εξέλιξη, η αποκατάσταση του οδοστρώματος γίνονταν άμεσα.
Αναρωτιόμαστε, τι συνέβη άραγε και ενώ ο δήμαρχος άλλαξε, εντούτοις οι λακκούβες μένουν, αφού η εικόνα που αντικρίζουν οι δημότες των Μεγάρων για μεγάλο διάστημα, είναι τραγική;
Οι επίσημες δικαιολογίες που ακούμε, σχετίζονται με τον καιρό, καθώς ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος σε οχλήσεις και παράπονα που δέχθηκε στην ώρα του Δημότη, έφερε ως δικαιολογία τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις, υποσχόμενος όμως πως σύντομα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδόστρωμα.
Παρά όμως τις δεσμεύεις αλλά και τις υποσχέσεις του κ. Σταμούλη, η κατάσταση παραμένει η ίδια και ακόμη πιο τραγική από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Έτσι και όπως είναι αναμενόμενο, τα παράπονα των δημοτών συνεχίζονται δικαίως, αφού κανείς δεν συγκινείται. Ούτε από την διοίκηση, αλλά ούτε και από την μεριά της αντιπολίτευσης, που δείχνει να ανέχεται την κατάσταση αυτή και να μην αντιδρά έστω και με μια απλή ερώτηση προ ημερησίας στο δημοτικό συμβούλιο. Άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος, την στιγμή όμως που το πρόβλημα που αναδεικνύουμε, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μείζονα προβλήματα της πόλης των Μεγάρων.
Όπως διαφαίνεται, η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πλέον από τους πολίτες, κάτι που το διαπιστώσαμε και εμείς στις τηλεφωνικές καταγγελίες που δεχθήκαμε.
Φωνές αγανάκτησης δίκαιες, καθώς έχουν περάσει αρκετοί μήνες, και όλοι μας βλέπουμε ότι το μπάχαλο στο οδόστρωμα, όχι μόνο να παραμένει, αλλά και να αυξάνεται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εντελώς απαράδεκτη εικόνα ακόμη και σε δρόμους που βρίσκονται κοντά στο κέντρο των Μεγάρων, που στην ουσία είναι ο καθρέπτης της πόλης. Αναρωτιόμαστε πως αισθάνονται οι σημερινοί διοικούντες, αλλά και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν περνούν από δρόμους όπως η Ρήγα Φεραίου, η Ηροδότου, αλλά και από δρόμους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους που οδηγούν στον Αη – Γιάννη;
Επαγγελματίες οδηγοί ταξί, και όχι μόνο, σπάνε τα αυτοκίνητα τους, και εμφανώς εκνευρισμένοι διαμαρτύρονται για τα απίστευτα πράγματα και τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν.
Γεγονός πλέον είναι, πως η μισή πόλη έχει μια εικόνα τριτοκοσμικής πόλης , αφού είναι σαν να βλέπουμε χωριά σε υποανάπτυκτες περιοχές ή βομβαρδισμένα τοπία.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, αποτελούν του λόγου το αληθές, με την δημοτική αρχή σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και καταγγελίες σε καθημερινή βάση από συμπολίτες μας που δίκαια δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι διοικούντες τον δήμο να ευαισθητοποιηθούν, ώστε κάποια στιγμή να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Και αυτό γιατί όπως αποτυπώνεται καθαρά
και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε στο ρεπορτάζ, οι δρόμοι των Μεγάρων σε μεγάλο ποσοστό είναι σε άθλια κατάσταση, με τις λακκούβες να αποτελούν πηγή κινδύνου για οδηγούς αυτοκινήτων, δικύκλων αλλά και για τους πεζούς.
Σημείωση: στο ρεπορτάζ δεν παραθέτουμε τις οδούς, αφού λίγο πολλοί στο σύνολό τους, οι δρόμοι των Μεγάρων έχουν την ίδια εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου