Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η "ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ανοίγει τις πύλες της στο αθηναϊκό κοινό - Εγκαίνια στις 2 Απριλίου παρουσία πολλών επισήμων


Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Απριλίου, ώρα 12:00, η έκθεση τοπικών προϊόντων «1η Μεγάρων Γη» στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού Μετρό του Συντάγματος και θα λειτουργεί έως και το Σάββατο 4/4
Πρόκειται για ένα τριήμερο γνωριμίας των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και θα λειτουργεί από ώρα 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ.
Η έκθεση «μεγάρων Γη» η οποία έχει δοκιμαστεί και επιβιώσει τα προηγούμενα 6 χρόνια στα Μέγαρα κάνει το άλμα ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Η έκθεση φέρνει στην καρδιά της πρωτεύουσας αγροτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από 30 περίπουAYGAεκθέτες.

Για τρείς ολόκληρες ημέρες οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευθούν φρέσκα αγροτικά προϊόντα λίγο πριν από το Πάσχα, καθώς και Μεγαρίτικα κρασιά, αυγά, λάδι, ελιές, φιστίκια, μέλι, βασιλικό πολτό, τυροκομικά, ζυμαρικά, λαχανικά.
Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της ιστορίας, του πολιτισμού και της λαογραφίας των Μεγάρων και της Νέας Περάμου από τους υπεύθυνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής ΑττικήςNIKOLAOY_FAMILY2Πειραιώς-Νήσων  και από τους εκπροσώπους των Λαογραφικών Συλλόγων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν περίπτερα του Δήμου Μεγαρέων και της Δημοτικής Επιχείρησης, του Συλλόγου Γυναικών,  του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Συνεταιρισμού Λαχανοκηπουρών καθώς και  Λαογραφικών φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.SYRAH
Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί Υπουργοί, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι των γύρω περιοχών, ο FISTIKIΔήμαρχος Αθηναίων και πολλοί άλλοι,  ενώ ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης απευθύνει επίσημη ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και εκείνους που κατοικούν στην Αθήνα, να επισκεφθούν το τριήμερο αυτό την έκθεση.


Πηγή: www.megara.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου