Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΤΑΙ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2012

 90 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική καταστροφή-και...όχι συνωστισμό,όπως κάποιοι θέλουν να μας περάσουν-και οι πρόσφυγες κάτοικοι του συνοικισμού Μελί ετοιμάζονται,όπως κάθε χρόνο,να αποδώσουν τον καθιερωμένο φόρο τιμής στα θύματά της.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,που θα απλωθούν το τριήμερο 25-26-27 Σεπτεμβρίου,θα λειτουργήσει έκθεση λαογραφίας με θέμα το "Μελιώτικο σπίτι",η οποία θα λάβει χώρα στο κτήριο του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος".
 Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν παραδοσιακά την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7.00μμ. με αρχιερατικό εσπερινό και δοξολογία.Θα ακολουθήσει περιφορά της θαυματουργής εικόνας του πολιούχου των Μελιωτών Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
 Στις 26 του μήνα και στις 7.30μμ. θα προβληθεί η ιστορική ταινία "Μας χωρίζει μια θάλασσα",σε σκηνοθεσία Αντ.Παπαδόπουλου και παραγωγή της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσσίων.
 Το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης θα κλείσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου με την καθιερωμένη βραδιά παραδοσιακών χορών,στην οποία θα πάρουν μέρος τα τμήματα του συλλόγου "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος",όπως και τα συγκροτήματα "Αλκάθους και Καρία" και "Χορός της Τράτας".
 Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης "Μικρασιατικά 2012" είναι αφιερωμένες στην αξέχαστη πρέσβειρα της λαϊκής παράδοσης Δόμνα Σαμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου