Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

 Πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο Δ.Σ. με θέμα τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου.Ήταν ένα συμβούλιο από...τα παλιά,θα λέγαμε,καθώς διανθίστηκε από πολλές κόντρες και "κορώνες" ανάμεσα στο Δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τη λοιπή αντιπολίτευση!Η αντιπολίτευση καταψήφισε τον απολογισμό,ενώ δεν συμμετείχαν στο Δ.Σ. οι Αντ.Χορωζάνης και Τ.Δέσκος.

 Την παρουσίαση του απολογισμού έκανε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ.Α.Κακαρίκου,η οποία παρουσίασε την πολλή άσχημη εικόνα του Δήμου με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και να μην είναι δυνατόν να καλυφθούν από τα άδεια ταμεία,ενώ οι ιδιώτες προμηθευτές-δικαιολογημένα-ζητούν να πληρωθούν και καταφεύγουν σε αναγκαστικά μέτρα κατά του Δήμου!
 Από την αντιπολίτευση ο κ.Γ.Μπερδελής στάθηκε στο ότι ο προϋπολογισμός έχει εκτελεστεί μόνο κατά το 30%,κατηγόρησε το Δήμαρχο για ανακολουθία λόγων και έργων και τον κάλεσε να "σταματήσει τα μεγάλα λόγια",όπως είπε.Από την πλευρά του ο κ.Γ.Πομώνης κατήγγειλε ότι ο Δήμος προχώρησε σε επιλεκτικές-όπως τόνισε-πληρωμές "ημετέρων" προμηθευτών,όπως και σε "χαριστικές διαγραφές χρεών" προς συγκεκριμένους(υπήρχε ανάλογο θέμα στην ημερήσια διάταξη)!Σ αυτό το σημείο ξεκίνησε η πρώτη κόντρα Δημάρχου-Αντιπολίτευσης καθώς δεν έλειψαν οι γνωστές λεκτικές κόντρες Δημάρχου-Δ.Στρατιώτη!
 Ο επικεφαλής της Ένωσης Πολιτών κ.Γρ.Σταμούλης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι λειτουργεί όπως και ο "Καλλικράτης",δηλ. πολλά λόγια χωρίς λεφτά!Έθιξε μια σειρά από τομείς όπου δε γίνεται τίποτα(ακινητοποιημένα αυτοκίνητα,καθυστερήσεις στις πληρωμές,προβλήματα στη μεταφορά μαθητών κλπ),ενώ από την άλλη,για την επισκευή αυτοκινήτων η αγορά ανταλλακτικών γίνεται από...τον Ασπρόπυργο αντί να γίνει από μεγαρίτικα καταστήματα!"Είστε ακριβοί στα πίτουρα,αλλά φτηνοί στο αλεύρι",κατέληξε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου