Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι Δήμοι της χώρας ενάντια στην υποβάθμιση τους από τις ρυθμίσεις της κεντρικής κυβέρνησης,η οποία τους αφαιρεί πόρους απαραίτητους για τη λειτουργία τους.Έτσι,στα πλαίσια των αντιδράσεων, η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δημάρχων και αιρετών συμβούλων,στο Σύνταγμα.
Αυτή η συγκέντρωση είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων διαμαρτυρίας που αποφασίστηκαν στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης,στις 3 Δεκεμβρίου,στο οποίο εκτιμήθηκε ότι με την ψήφιση του Μνημονίου 3 και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησαν,πλήττεται η λειτουργία αλλά και η υπόσταση της Αυτοδιοίκησης ως θεσμός.Η δραματική αφαίρεση πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φέρει την πλειοψηφία των Δήμων στα όρια της οικονομικής ασφυξίας και της στάσης πληρωμών προς τους εργαζόμενους.
 Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Κ.Ε.Δ.Ε. ,έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 19 Δεκεμβρίου στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών,με αίτημα τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών για το 2013 και 2014,όπως και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου