Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Υ.Δ.Α.Π.-ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το πάνελ της συνάντησης των Δημάρχων της Αττικής με τον πρόεδρο της Ε.Υ.Δ.Α.Π.
 Πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ε.Υ.Δ.Α.Π. συνάντηση Δημάρχων της Αττικής με τον πρόεδρο της εταιρείας κ.Στ.Σταυρίδη,στα πλαίσια της δρομολόγησης λύσης του προβλήματος χρέους αυτών των Δήμων προς την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Μεγάρων,Παιανίας,Ελευσίνας,Λαυρεωτικής,Μαραθώνα,Μαρκόπουλου,Σπάτων και Φυλής.Κατά τη συνάντηση ο κ.Σταυρίδης παρέδωσε στους Δημάρχους(το χρέος των Δήμων που διοικούν ανέρχεται συνολικά σε 195 εκατ.ευρώ)σχέδια σύμβασης που θα κληθούν να υπογράψουν ατομικά με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι επίλυσης του χρέους τους προς την εταιρεία.

 Το αρχικό χρέος του Δ.Μεγάρων ανέρχεται σε 45 εκατ.ευρώ και,σύμφωνα με τον κ.Μαρινάκη,έχει επιτευχθεί μείωση του κατά 50%,στα 22 εκατ.ευρώ.Το προτεινόμενο από την Ε.Υ.Δ.Α.Π. σχέδιο,το οποίο θα συζητηθεί στο δ.σ. του Δήμου Μεγάρων,προβλέπει την παραχώρηση χρήσης του δημοτικού δικτύου-όχι η κυριότητα-το οποίο έχει μια έκταση 120 χλμ.,καθώς και θέματα που αφορούν σε απασχόληση προσωπικού,συμφωνία κόστους νερού και επεξεργασία ρύθμισης του υφιστάμενου χρέους.

Ο Δήμαρχος κ.Ι.Μαρινάκης με τον πρόεδρο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ.Στ.Σταυρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας.
 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ.Ι.Μαρινάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από την επικείμενη συμφωνία με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Μια συμφωνία που,κατά το Δήμαρχο,θα δρομολογήσει την οριστική επίλυση του προβλήματος χρέους του Δήμου,πράγμα για το οποίο έδωσε μάχη από την πρώτη ημέρα της διοίκησης του.Όπως,μάλιστα,τόνισε:"Ο Δήμος από πρωταθλητής χρέους γίνεται πρωταθλητής στο νοικοκύρεμα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου