Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΡΙΟ


 Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι Δήμοι της Αττικής ενάντια στις αποφάσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. και του ΥΠ.ΔΙΟΚ.ΜΕΤ.,οι οποίες μειώνουν δραστικά τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,επιβάλλουν νέους φόρους στους δημότες και απογυμνώνουν τους Δήμους από προσωπικό με την "περίφημη" εφεδρεία.
 Έτσι.όπως αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής στη γενική συνέλευση της 21/11/2012,οι Δήμοι θα προβούν σε κλιμακούμενες εκδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές της κεντρικής διοίκησης.Πρώτο βήμα θα είναι το κλείσιμο των Δήμων και των Παιδικών Σταθμών όλης της Αττικής για αύριο,από τις 10.00' π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου τους.Παράλληλα,θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ.Διοικ.Μεταρρύθμισης.
 Τέλος,αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από πλευράς Π.Ε.Δ.Α.,και συγκεκριμένα:
-Κλιμακούμενα κλεισίματα Δήμων,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους,
-Συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
-Εκπόνηση από την Κ.Ε.Δ.Ε. ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με την πραγματική προσφορά της Τοπ.Αυτοδιοίκησης.
-Άρνηση κάθε συμμετοχής και συνευθύνης των Δήμων σε σχέδια διαθεσιμότητας και απόλυσης εργαζομένων,τώρα και στο μέλλον.Θα αναζητηθεί κάθε πρόσφορο μέσο-διοικητικό ή δικαστικό-για να αποτραπούν αυτά τα σχέδια.

-Προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών-σε σχέση με τους Ο.Τ.Α.-διατάξεων του Μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που τις εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου