Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

 Με ανακοίνωση του ο Δήμος Μεγάρων-Ν.Περάμου,ανακοινώνει τη δημιουργία Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Παιδιού.Το Κέντρο θα πραγματοποιεί διαγνωστικό και συμβουλευτικό έργο σε επίπεδο ατόμου και οικογένειας με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα τους και τήρηση του απορρήτου.Θα καθορίζονται ωριαίες συνεδρίες και θα απευθύνονται σε κατοίκους του Δήμου Μεγάρων κάθε ηλικίας και εθνικότητας.

 Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:
-Αξιολόγηση ψυχολογικών και συναισθηματικών δυσκολιών στη μάθηση για παιδιά και εφήβους
-Συμβουλευτική και υποστήριξη σε επίπεδο ατόμων και οικογένειας(ενήλικες)όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις,προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικών διαταραχών
-Συγκρότηση ομάδων ενίσχυσης και αυτογνωσίας εφήβων για θέματα,όπως:σχέση με τους γονείς,επιρροή στις παρέες,σεξουαλικότητα,σχέση με τον εαυτό μας κ.α.
-Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη ανύπαντρων μητέρων αλλά και ατόμων που δέχονται ψυχολογική και σωματική βία.Συγκρότηση ομαδικών συναντήσεων,σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις
-Ψυχοκοινωνική στήριξη ανέργων όσον αφορά τη δρομολόγηση νέων κατευθύνσεων,την ενθάρρυνση και απόκτηση αυτοπεποίθησης και την ανάδειξη διεκδικητικής ικανότητα-Ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα με προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία και τις οικογένειές τους,σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή σοβαρά προβλήματα υγείας,σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 Το κέντρο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 14.00'-17.00' μ.μ. στην οδό Πλούτωνος 3(Πλακάκια).Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.2296029018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου