Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δήμος Μεγαρέων προς ΕΕΤΑΑ: Εκταμιεύστε τις επιδοτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς


Επιστολή αγωνίας του Δημάρχου Γρ.Σταμούλη για την υποχρηματοδότηση που απειλεί τη λειτουργία των σταθμών


 Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στις χρηματοδοτήσεις από την Κεντρική Κυβέρνηση για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των  Βρεφονηπιακών  Σταθμών του Δήμου Μεγαρέων και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο ζητώντας να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο Δήμος για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών διότι ο Δήμος δεν αντέχει άλλο Οικονομικά.

Το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:


“Κύριε Πρόεδρε,
               
Σας ενημερώνουμε, ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μεγαρέων ξεκίνησαν την λειτουργία τους για την τρέχουσα σχολική περίοδο στα μέσα Σεπτεμβρίου 2015. Οι εν λόγω σταθμοί φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά, στα οποία εξασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, γεγονός στο οποίο συντελούν, τόσο το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και οι άριστες κτιριακές υποδομές.
               
Η μισθοδοσία των υπαλλήλων, που επιμελούνται της φροντίδας των παιδιών, τα ενοίκια των κτιρίων που στεγάζουν τους σταθμούς, οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές καθώς και κάθε άλλη λειτουργική δαπάνη καταβάλλονται εμπρόθεσμα, χωρίς καμία καθυστέρηση από ιδίους πόρους, οι οποίοι όμως προορίζονταν για να καλύψουν άλλες βασικές και επείγουσες λειτουργίες του Δήμου.

Με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμη η πρώτη δόση για την τρέχουσα σχολική χρονιά  (2015-2016), η οποία σε τρεις (3) μήνες φτάνει στο τέλος της, παρακαλούμε για τις κατεπείγουσες ενέργειές σας για την χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου αυτοί να συνεχίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους , διότι η οικονομική αντοχή του Δήμου έχει φθάσει στα όριά της.
             
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου