Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων με τον Διοικητή του Α.Τ.Μεγάρων


            Η αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στο επίκεντρο


Πριν από αρκετούς μήνες με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές και με πολλαπλές συναντήσεις με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν οργανωθεί επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε περιοριστεί αισθητά η παραβατική συμπεριφορά των Τσιγγάνων που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή του Βλυχού.

Τελευταία όμως ύστερα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν στα Μέγαρα με θύματα τον γνωστό περιπτερά στην Πλατεία Λιτάρα και δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο, στην συμβολή των Οδών Ρήγα Φεραίου και Τεπελενίου και εγκαταλείφθηκαν από Ρομά, υπάρχει έντονη ανησυχία για περαιτέρω έξαρση παρόμοιων περιστατικών και απειλή για την δημόσια Ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας.


Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης είχε στο Γραφείο του στο Δημαρχείο Μεγάρων χθες Τρίτη 15 Μαρτίου, πολύωρη συνάντηση με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα πάντα σχετικά με την αντιμετώπιση της έξαρσης της παραβατικής συμπεριφοράς των Τσιγγάνων και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με δράσεις και συντονισμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα Ασφαλείας στους πολίτες της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης ύστερα από τη συνάντηση αυτή δήλωσε:
« Είχαμε μία πολύ σημαντική συνεργασία με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων. Εξετάσαμε τα πάντα σχετικά με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ύστερα από τα τελευταία κρούσματα με τους Τσιγγάνους. Θα ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία προφανώς για λόγους ασφάλειας δεν ανακοινώνονται. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Το ζήτημα είναι σοβαρό και ευαίσθητο και  αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου