Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η Δ.Ο.Υ. ΜΕΓΑΡΩΝ

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών,η Δ.Ο.Υ. Μεγάρων βρίσκονται βρίσκεται στον κατάλογο των 151 Δ.Ο.Υ.,οι οποίες από αύριο καταργούνται και μεταφέρονται σε άλλες πόλεις.Στη θέση της θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων,υπό την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα έχει εξασφαλισμένους τους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Κ.Ε.Φ..Οι αρμοδιότητες της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων μεταφέρονται στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας,η οποία θα εξυπηρετεί τους φορολογούμενους όλης της ευρύτερης περιοχής του Θριάσιου Πεδίου(Ασπρόπυργος,Μάνδρα,Μαγούλα)!
Το Κ.Ε.Φ. θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση απλών μόνο υποθέσεων των φορολογουμένων,ενώ για τις υπόλοιπες(κατάθεση δηλώσεων,έναρξη επαγγέλματος,ρύθμιση χρεών κλπ.)αρμόδια θα είναι η Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας.
 Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη,η οποία υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την πόλη μας και δημιουργεί στους πολίτες την αίσθηση ότι αυτοί είναι πολίτες β' κατηγορίας!Τα Μέγαρα χρόνο με το χρόνο βλέπουν μια σειρά από υπηρεσίες να φεύγουν και οι τοπικοί άρχοντες,διαχρονικά,δεν αντιδρούν!Όπως είναι γνωστό,μάλιστα,στο μέλλον επίκειται και η μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Ελευσίνα!Τι θα γίνει τελικά,οι πολίτες των Μεγάρων είναι πολίτες που έχουν μόνο υποχρεώσεις,δικαιώματα δεν έχουν;Η τοπική αυτοδιοίκηση θα αντιδράσει επιτέλους στη συνεχόμενη υποβάθμιση της πόλης;Αναβάθμιση δεν είναι μόνο οι συναντήσεις με το Φούχτελ και η-ξαφνική και μετά από αυτή τη συνάντηση-εξαγγελία για τη δημιουργία ηλιοθερμικού πάρκου,ούτε τα αεροπλάνα-γίγαντες της COSCO στο αεροδρόμιο της Πάχης,αναβάθμιση είναι να έχεις και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου