Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

"ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ ΣΤΗΝ COSCO;"-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΣΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προ ημερήσιας διάταξης,ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες" Τ.Δέσκος απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση στο Δήμαρχο σχετική με τη φημολογούμενη παραχώρηση-ενοικίαση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Πάχης στην κινέζικη COSCO,με σκοπό τη μετατροπή του σε διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων.Κατά τα φημολογούμενα,η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει την παραχώρηση-ενοικίαση του αεροδρομίου της Πάχης για 30 χρόνια,με δικαίωμα επέκτασης της σύμβασης.
Σύμφωνα-πάντα-με το ρεπορτάζ,η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να ανακαινίσει και διαμορφώσει(με δικά της έξοδα)το αεροδρόμιο,ώστε αυτό να είναι σε θέση να δέχεται τα αεροπλάνα-κολοσσούς της κινεζικής κοινοπραξίας.
 Στην απάντηση του ο Δήμαρχος είπε ότι αυτός προσωπικά είναι,καταρχήν,θετικός όσον αφορά τη συγκεκριμένη "επένδυση",όμως δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δ.σ. στο μέλλον κι όταν η συμφωνία ανακοινωθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη!
 Προσωπική μας άποψη είναι ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να συζητηθεί στο μέλλον και "κατόπιν εορτής".Πρέπει να ψαχτεί η υπόθεση κατά βάθος και να αναζητηθούν οι λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας,ώστε να φανεί αν πρόκειται για "επωφελή επένδυση"!Ακούγονται πολλά,μέχρι και για αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδων προς την περιοχή της Αγ.Τριάδας,με σκοπό την επέκταση του αεροδρομίου προς τα εκεί,ακούγονται!
 Θα επανέλθουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου