Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

      Από τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Παν.Χαλόφτη


Έχοντας εδώ και αρκετό καιρό (με εντολή του δημάρχου) αναλάβει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στα Μέγαρα, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεγάρων Παν. Χαλόφτης, δεν δίστασε να προχωρήσει σε σημαντικές καταγγελίες.
Στην αναφορά του ενώπιον του τοπικού συμβουλίου, ο κ. Χαλόφτης, έκανε λόγο για πλήρη ασυδοσία στις λαϊκές αγορές των Μεγάρων κυρίως από την πλευρά των παράνομων πωλητών, αφήνοντας να εννοηθεί πως και στα Μέγαρα το παραεμπόριο, «ζει και βασιλεύει»
Στις διαπιστώσεις του ο κ. Χαλόφτης επισημαίνει σχετικά ότι «όσοι ήθελαν έστηναν την πραμάτεια τους όπου ήθελαν», αφήνοντας αιχμές ακόμη και για τις υπηρεσίες του δήμου, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία εσόδων, αλλά και για υπαλλήλους που μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα, όπως ο επόπτης. Ο κ. Χαλόφτης επισήμανε μάλιστα πως η υπηρεσία έχει αδρανήσει όσον αφορά την είσπραξη χρεών παρελθόντων ετών.
Σύμφωνα με την αναφορά του αντιπροέδρου του τοπικού συμβουλίου η οποία διαβάστηκε στο σώμα στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, οι παράνομοι πωλητές, δεν έχουν άδεια πωλητού λαϊκών αγορών, πουλάνε εμπορεύματα χωρίς παραστατικά, με ορατό το ενδεχόμενο τα εμπορεύματα να είναι προϊόντα κλοπής.
Ο κ. Χαλόφτης μίλησε για φοροκλοπή, φοροαποφυγή αλλά και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καταγγέλλοντας ότι αρκετοί εκ των παρανόμων πωλητών, καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημοτικό χώρο.

«Χρωστούν στο δήμο οι νόμιμοι πωλητές»
Όσον αφορά τους νόμιμους πωλητές, ο κ. Χαλόφτης τόνισε πως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πολλά χρέη προς τον δήμο. «Χρωστούν στο δήμο οι νόμιμοι πωλητές» ανέφερε σχετικά, επισημαίνοντας πως τα χρέη αυτά ανάγονται από το 2009.
Στο σημείο αυτό ο κ. Χαλόφτης δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνη στην υπηρεσία εσόδων του Δήμου, κάνοντας λόγο για αδράνεια των στελεχών της να εισπράξουν τα χρέη. Όσον αφορά τις θέσεις, ο κ. Χαλόφτης ανέφερε πως όλοι σχεδόν οι πωλητές οι οποίοι έχουν θέση σε γωνία αναπτύσσουν και άλλον πάγκο διπλασιάζοντας ή ακόμα και τριπλασιάζοντας τον χώρο που καταλαμβάνουν, τονίζοντας ότι πολλοί πάγκοι που δεν είναι γωνιακοί είναι μεγαλύτεροι από τον χώρο τον οποίο πρέπει να καταλαμβάνουν.
Από τις παρατηρήσεις του δεν έλειψε και ο επόπτης, ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμοποίηση του και τονίζοντας πως επιβάλλεται να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις του. Ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κατά την άποψη μας, άθελα του ίσως, άφησε αιχμές για έναν ακόμη υπάλληλο του δήμου ο οποίος μέχρι σήμερα έχοντας το ρόλο του επόπτη δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα.
Κλείνοντας ζήτησε να έλθει κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για τις λαϊκές αγορές.
Φαίνεται καθαρά πως ο Παν. Χαλόφτης, στους δυο μήνες «παρακολούθησης» της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, κατέγραψε πολλά από τα κακώς κείμενα.
Οι διαπιστώσεις του αρκετές, όπως και οι αιχμές του ήταν προς κάθε κατεύθυνση. Απόψεις προσωπικές, για τις οποίες πιστεύουμε πως αρχικά και πριν γνωστοποιηθούν δημόσια, έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο δήμαρχος, κάτι που δεν έγινε.
Ελπίζουμε πίσω από την τολμηρή αναφορά του κ. Χαλόφτη, να μην κρύβεται κάτι άλλο, παρά μόνο η εξεύρεση λύσης και η εξάλειψη των φαινομένων που καταγγέλλει.
Πηγή:Aixminews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου