Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΤΩΡΑ":ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ


     Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων-Ανακοίνωση της παράταξης Μπερδελή



Η συμμετοχή του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» στις δημοτικές εκλογές, δεν ήταν αποτέλεσμα χρόνιων προσωπικών επιδιώξεων αλλά γέννημα της ανάγκης ύπαρξης ενός πολιτικού φορέα, που με γνώμονα την ουσία της πολιτικής, μέσω της διατύπωσης σοβαρών προτάσεων και λύσεων και την καθιέρωση ενός διαφορετικού ειλικρινούς πολιτικού λόγου, δεν θα είχε ως σκοπό την παραπλάνηση της κοινωνίας, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.
Αναπόφευκτα και αυτοδίκαια επομένως, επαινέθηκε από το σύνολο των παρατάξεων για τον άριστο προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε, εφαρμόζοντας πραγματικές καινοτομίες (στην πράξη και όχι στα λόγια), μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές, οι οποίες σημειωτέον, ακολουθήθηκαν και από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Θυμίζουμε εν τάχει την καμπάνια για την ψήφο των νέων και την πανελλήνια καινοτομία με το application, μέσω της οποίας ο πολίτης, αφού εντοπίσει ένα πρόβλημα σε συγκεκριμένο τόπο, μπορεί να το καταγράψει σε πραγματικό χρόνο και με αμεσότητα.
Ταυτόχρονα όμως, η επιλογή αυτή του συνδυασμού μας δεν σημαίνει ότι δεν θα παρεμβαίνει (ακόμα και με έντονο τρόπο), τόσο στα Δελτία Τύπου του όσο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν κρίνει (με πολιτικό και μόνο κριτήριο) ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής αρχής θίγουν ή δεν εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον Δημότη των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή για τις παρεμβάσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιώργος Μπερδελής, ήδη από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια, στα οποία συζητήθηκαν ιδιαίτερης σοβαρότητας για τους πολίτες θέματα, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και συμβούλους, απαντήσεις που αφορούν μόνο στην ουσία των θεμάτων.
Με το παρόν δημοσίευμα, επιθυμούμε αφενός να συνοψίσουμε τα θέματα αυτά προς ενημέρωση των δημοτών και αφετέρου να απευθυνθούμε για ακόμα μια φορά προς τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να απαντήσει ουσιωδώς στις αγωνιώδεις επισημάνσεις μας, αφού μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά την ουσία και επιλέγει την τακτική του αποπροσανατολισμού μέσω κειμένων των συνεργατών της.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τους κάτωθι προβληματισμούς μας:
  1. Αύξηση τελών καθαριότητας και φωτισμού: Εκτός από την πρωτοφανή ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε παραπλανητικός υπολογισμός της επιβάρυνσης ανά νοικοκυριό και καμία ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού της αύξησης.
  2. Σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών: Το σχέδιο για το οποίο ο Δήμαρχος και το επιτελείο του έγραψαν διθυράμβους, θα αποτελεί «Άσκηση επί Χάρτου» εάν δεν συνοδευτεί από τον ανάλογο συντονισμό. Χωρίς άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες (π.χ. Κούρος) στερείται ουσίας. Η πρόταση μας για την σύσταση συντονιστικού τοπικού οργάνου (ΣΤΟ), που ορίζεται από το νόμο, δεν έτυχε καμίας προσοχής όπως επίσης και η παρατήρησή μας για την έλλειψη μικροζωνικής μελέτης, που αφορά την αντισεισμική προστασία.
  3. Η ουσιώδης και προβλεπόμενη από το νόμο επισήμανση του επικεφαλής μας Γιώργου Μπερδελή, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η διοίκηση του Δήμου έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει μεγαλύτερα ποσοστά από τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων, τα οποία προέρχονται από τον φόρο ακίνητης περιουσίας, από τον ΦΠΑ και από τον φόρο φυσικών και νομικών προσώπων, αφού συνάντησε την εκκωφαντική άγνοιά του επί του θέματος, αντιμετωπίστηκε και αυτή με χλεύη και ειρωνεία.
  4. Άγνοια του Κανονισμού Δημοτικού Συμβουλίου από συμβούλους της συμπολίτευσης (ο οποίος στο άρθρο 9, παράγραφο 5, αναφέρει ρητά ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, προ Ημερησίας Διατάξεως, έχουν το δικαίωμα ή να κάνουν ανακοίνωση ή να κάνουν ερώτηση στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και σε καμία περίπτωση ερώτηση σε άλλο Δημοτικό Σύμβουλο), για τις διαδικασίες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ασέβεια προς το σύνολο των παρισταμένων, με την επιμονή να παρακάμπτουν επιδεικτικά τις διαδικασίες, προκειμένου να διατυπώσουν στημένες ερωτήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων.
  5. Παραδοχή από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για τον παράνομο χαρακτήρα 21 προσλήψεων στην υπό εκκαθάριση ΔΕΥΑΜ.
  6. Ο Εθελοντισμός άλλαξε νόημα και από άξια αναφοράς εξαίρεση έγινε κανόνας, με αποτέλεσμα η προσφορά στα κοινά και στον Δήμο ποτέ να μην ήταν πιο ιδιοτελής. Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Γ. Μπερδελής «οι χορηγίες είναι δρόμος χωρίς επιστροφή» και στο συγκεκριμένο ζήτημα, «όποιος σπέρνει άνεμους, θα θερίσει θύελλες».
Οι παρατηρήσεις μας είναι αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός μας και της αγωνίας μας.
Δεν επιθυμούμε να κουράσουμε επιπλέον τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου με αδιέξοδες προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Επιθυμούμε αντιθέτως, η όποια αντιπαράθεση επί των πολιτικών θεμάτων να γίνεται αντιληπτή από την Δημοτική Αρχή ως πολιτική και όχι ως προσωπική.
Επιθυμούμε επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης να σεβαστούν το ρόλο και την εξουσία, που τους έδωσε ο λαός και όχι να αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Συμβούλια ως διαδικασία συνάθροισης.
Επιθυμούμε τέλος, να αποκτήσουν λόγο και να μην κρύβονται πίσω από την «ενός ανδρός αρχή», που πρεσβεύουν έως τώρα, αφού για κάθε θέμα ο Δήμαρχος μονοπωλεί τις απαντήσεις.
Εμείς απ’ την πλευρά μας, λειτουργώντας αμιγώς πολιτικά και εστιάζοντας στην ουσία, θα υποστηρίζουμε με πάθος πολιτικές και μόνο απόψεις, προκειμένου οι πολίτες να δουν στο πρόσωπό μας την εκπροσώπηση που αρμόζει στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες τους.


Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου