Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΜΑ:ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Επιστολή-τελεσίγραφο Αγγελάκα προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου



 Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Χαλανδρίου Σ.Ρούσο,η οποία κοινοποιήθηκε στα συναρμόδια υπουργεία,την Περιφέρεια και τους ενδιαφερόμενους Δήμους,ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μ.Αγγελάκας επαναφέρει με τελεσιγραφικό τρόπο το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα οδηγήσουν τελικά στην πραγματοποίηση του αρχικού εγκληματικού σχεδίου της μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε μια περιοχή που δεν μπορούν να επιβιώσουν...ούτε αρκούδες!Ακόμα,με αυτήν την επιστολή-notum ο γενικός γραμματέας προσπαθεί να μοχλεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των πολιτών των Δήμων Χαλανδρίου και Μεγάρων,βάζοντας τους απέναντι  για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς(πρόκειται για μια ιδιαίτερα προφιλή και δοκιμασμένη μέθοδος η μόχλευση του κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ ομάδων του πληθυσμού από την κυβέρνηση όταν θέλει να περάσει αντιδημοφιλή σχέδια)!

 Στην επιστολή του ο κ.Αγγελάκας (δείτε την επιστολή εδώ), αφού επισημαίνει ότι ο Δήμος Χαλανδρίου με δική του ευθύνη και "προτάσσοντας αστεία επιχειρήματα",δεν αποδέχεται τους χώρους που του πρότεινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη μετεγκατάσταση των Ρομά,προτρέπει τον Σίμο Ρούσο να αναλάβει-όπως τονίζεται στην επιστολή-τις ευθύνες του απέναντι στην Πολιτεία και τους πολίτες και να υποδείξει το χώρο που θα εγκατασταθούν οι άνθρωποι αυτοί.Στο τέλος της επιστολής του ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προειδοποιεί πως αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα,τότε θα επανέλθει σε ισχύ η αρχική απόφαση μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΝΑΤΟϊκής Βάσης στο όρος Πατέρας των Μεγάρων και σε υψόμετρο 1.100 μ.!Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως ο Δήμαρχος Χαλανδρίου με επιστολή-διαμαρτυρία του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε απορρίψει τις τοποθεσίες που είχαν προταθεί για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί ήταν χωροθετημένοι κοινόχρηστοι χώροι,όπως αυλές σχολείων,προαύλια εκκλησιών ή χώροι δεσμευμένοι για τη δημιουργία νέων σχολείων!
 Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και αφορά πρώτιστα μια τάξη ανθρώπων που καλούνται βίαια να ξεριζωθούν από εκεί που ζούσαν τον τελευταίο ένα αιώνα και να πάνε να ζήσουν σε συνθήκες που δύσκολα επιβιώνει άνθρωπος,αλλά και τους πολίτες δύο Δήμων που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τελεσιγραφικά διλήμματα επιχειρεί να βάλει απέναντι και να δημιουργήσει πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ τους,ο διαχειριστής του blog δεσμεύεται να πάρει και να δημοσιεύσει την επίσημη άποψη του Δημάρχου Χαλανδρίου πάνω στο θέμα έτσι ώστε η κοινή γνώμη να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει και αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας,όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε προ μηνός ραδιοφωνική του δήλωση ο κ.Αγγελάκας,της οποίας αυτήκοος μάρτυρας ήταν ο γράφων.

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται πως στην λογική (ή μήπως... στην πολιτική σκοπιμότητα;;) του κυρίου Αγγελάκα η Ελλάδα απαρτιζεται από 16 περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου όπου δεν θέλει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου να μεταφέρει τους δημότες του Ρομά και από τον Δήμο Μεγαρέων.Μόνο που ούτε στα Μέγαρα τους θέλει ο Δήμαρχος ούτε και οι Δημότες. Απορία: Γιατί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου (με τις δεκαέξη περιοχές) ρωτάται άν θέλει να μεταφέρει εκεί τους δημότες του αλλά ο Δήμαρχος Μεγαρέων (ο σημερινός, για τον προηγούμενο δεν ξέρω) δεν ρωτήθηκε ούτε ερωτάται; Μπορεί να μου δώσει κάποιος μια λογική ερμηνεία λαμβάνοντας υπ όψιν και τα πιό κάτω;; 1) ¨ολοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του Νόμου και των ενεργειών της διοίκησης (ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) 2) Οι προς μεταφορά Ρομά είναι κάτοικοι και δημότες (υποθέτω και ψηφοφόροι) του Δήμου Χαλανδρίου. 3) Οι Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου ΔΕΝ θέλουν να μεταφερθούν στα Μέγαρα 4) Για πολλά χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε οι Ρομά να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 5) Οι Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα εφ όσον αυτοί υποχρεωθούν να μεταστεγαστούν στα Μέγαρα. 6) Κάθε υπεύθυνος Δήμαρχος λύνει τα προβλήματα των δημοτών του στα όρια του δικού του Δήμου. Δεν κάνει εξαγωγή του προβλήματός του σε άλλες περιοχές της Αττικής 7) Εγώ σαν ποίτης του Δήμου Μεγαρέων δεν θα είχα αντίρρηση να μεταστεγαστούν οι Ρομά στον Δήμο Μεγαρέων υπο την ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ πως θα γίνουν αποδέκτες των σκουπιδιών της πόλης μας (προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης δεν θεωρώ τους Ρομά σκουπίδια. Απλά καταγράφω προβλήματα στα οποία θα μπορούσε να υπάρχει ανταλλαξιμότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή