Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ...34 ΛΑΣΤΙΧΑ !!!


  Ας καταλάβουν κάποιοι πως στη ζωή υπάρχουν αξίες που δεν εξαργυρώνονται


Κλείνει περίπου ενας χρόνος, από την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης, που δίνει το δικαίωμα στην Ολυμπία Οδό, να επιβάλει πλευρικούς σταθμούς διοδίων, μέσα στα όρια του δήμου Μεγάρων αλλά και στις εισόδους του τοπικού οδικού δικτύου με την Εθνική Οδό.
Ήταν μια απόφαση, που προκάλεσε δυναμικές αντιδράσεις από τον λαό των Μεγάρων, που ξεσηκώθηκε ενάντια σε αυτήν την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση. Εκατοντάδες κόσμου, έδιναν αγωνιστικό ραντεβού κάθε Κυριακή στους νέους σταθμούς των διοδίων στην Αερογέφυρα της Πάχης και σήκωναν τις μπάρες, σε ένδειξη της αντίθεσης τους στο νέο χαράτσι που έρχονταν να προστεθεί στα αμέτρητα των λοιπών κυβερνητικών μέτρων.
Οι κινητοποιήσεις αυτές, είχαν την συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων, με τους επικεφαλής τους να μπαίνουν μπροστάρηδες και τον λαό να ακολουθεί. Η αντίδραση των Κυβερνώντων δεν άργησε να έρθει. Έτσι σε μια από αυτές τις κινητοποιήσεις, στα τέλη του Φλεβάρη, τα ΜΑΤ συνέδραμαν τον μεγαλοεργολάβο και «εκμεταλλευτή» του αυτοκινητόδρομου, με την γνωστή μέθοδο της καταστολής, που οδήγησε στον τραυματισμό συμπολιτών μας, στο άγριο κυνηγητό μέσα στην Εθνική Οδό, και τέλος στην σύλληψη πολιτών αλλά και του τότε δημάρχου, Ιωάν. Μαρινάκη.

Ο κόσμος, αλλά και οι τοπικοί μας άρχοντες, έδωσαν τότε την υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ένα χρόνο μετά τα προαναφερθέντα, ενώ καλά καλά δεν έχει στεγνώσει το … maalox που βάζαμε στα πρόσωπά μας για να αποφύγουμε το κάψιμο από τα χημικά, και ενώ ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι δικαστικές περιπέτειες για κάποιους από τους τότε συλληφθέντες, ξαφνικά μαθαίνουμε, ότι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια στην περιοχή μας, δώρισε 34 ελαστικά στο δήμο Μεγάρων, για τις ανάγκες των απορριμματοφόρων, κίνηση για την ο δήμος … εξέδωσε ειδικό ευχαριστήριο για την … χορηγία!

Επιχείρηση καταστολής των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές(φωτο από www.megaratv.gr )

Μάλιστα! Ξεχνάμε δηλαδή την επιβολή χαρατσιού ακόμη και για την μετακίνηση στις ίδιες μας τις πόλεις, (Μέγαρα, Ν. Πέραμο, Κινέττα), ξεχνάμε τις κινητοποιήσεις και την υπόσχεση για συνέχιση και κλιμάκωσή τους, ξεχνάμε τους τραυματίες, (τι θα πούμε άραγε στον νεαρό εκείνο που οι ΜΑΤατζήδες του διέλυσαν την ωμοπλάτη;), ξεχνάμε τον ηθικό διασυρμό των συμπολιτών μας και του τότε δημάρχου, που σύρθηκαν στα δικαστήρια επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Δηλαδή την μετακίνησή τους εντός των πόλεων μας και την ελεύθερη χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου, το οποίο έχουν πληρώσει από τους φόρους τους, χωρίς την επιβολή του χαρατσιού των διοδίων. Όλα αυτά, είχαν τελικά την τιμή τους: 34 ελαστικά, ολοκαίνουργια παρακαλώ (όπως τονίζεται και στην ευχαριστήρια ανακοίνωση) !

Ο τότε Δήμαρχος Ιωάν.Μαρινάκης και άλλοι συλληφθέντες στα κρατητήρια των δικαστηρίων της Ευελπίδων

Πρόκειται για μια πράξη, που προσβάλει ευθέως το αίσθημα των πολιτών, και προδίδει την διάθεσή τους, για να διεκδικήσουν την ζωή και την αξιοπρέπειά τους, χωρίς ανήθικα ανταλάγματα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι, πως σε αυτή την ζωή, υπάρχει και μια τιμή που δεν έχει … αντίτιμο!
Σαν υστερόγραφο, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην χρονική συγκυρία που έγινε η … ΔΩΡΕΑ και εκφράστηκαν οι ευχαριστίες της διοίκησης του δήμου: η δωρεά των ελαστικών έγινε, λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση με πρωτοβουλία των δημάρχων της Βόρειας Αθήνας, (Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού), ενάντια στην επιβολή νέων διοδίων στα όρια των δήμων τους!
Μια συγκέντρωση που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με παρούσα και την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, που στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των δημάρχων, και που εξέδωσε ψήφισμα κατά την επιβολή διοδίων στα όριά της.

Από την κινητοποίηση Δήμων της Β.Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής στα διόδια της Βαρυμπόμπης

Την στιγμή λοιπόν που οι δήμαρχοι, (φίλα προσκείμενοι στην Κυβέρνηση), συσπειρώνονται κατά της επιβολής του χαρατσιού των διοδίων, την στιγμή που έχουν συμπαραστάτη τους την ίδια την Περιφερειάρχη, την στιγμή που έχουν δώσει δέσμευση κλιμάκωσης του αγώνα τους, ο δήμος Μεγαρέων … βγαίνει απέναντι και ευχαριστώντας τον μεγαλοεργολάβο, παίρνει ουσιαστικά το μέρος τους!
Συμπέρασμα είναι, πως θα μείνουμε πάλι μόνοι, ενώ οι άλλοι συσπειρώνονται σε έναν κοινό αγώνα!
Η απόλυτη παράκρουση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου