Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:"ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΜΟΥΛΗ"


    Σφοδρή επίθεση του πρώην Δημάρχου με αφορμή τη β' φάση αποχέτευσης


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Μαρινάκης με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της εκκίνησης της β' φάσης του έργου της αποχέτευσης του.Ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί τον κ.Σταμούλη πως λασπολογεί και ψευδολογεί,μια τακτική συνηθισμένη για τον σημερινό Δήμαρχο.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού “ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” αναλυτικά έχει ως εξής:
Ο κ. Σταμούλης εφάρμοσε για άλλη μια φορά  τη γνωστή τακτική του, αυτή της λάσπης και της ψευδολογίας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα κατηγόρησε τον π. Δήμαρχο κ. Μαρινάκη για αδιαφορία σχετικά με το έργο της αποχέτευσης φάσης β΄, η οποία πήγαζε από την ήττα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και για πολιτική βούληση να χαθεί το έργο.

Ο κ. Σταμούλης υποβάθμισε κατά το χειρότερο τρόπο την προσπάθεια που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ώστε το έργο να φτάσει έγκαιρα στη φάση της υπογραφής της σύμβασης. Προφανώς αγνοεί σημαντικά  ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δρομολόγηση της υπογραφής της σύμβασης ενός έργου μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του. Δεν γνωρίζει ότι μεταξύ της δημοπράτησης και της υπογραφής της σύμβασης παρεμβάλλεται ένα ικανό διάστημα κατά το οποίο εκτελείται προσυμβατικός έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής για το συγκεκριμένο έργο. Κατά το διάστημα αυτό απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς δήμου, γιατί απλούστατα είναι πράξη παράνομη.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας ότι:
α) Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής με το αρ. πρωτ. 3666/ 1-8-2014 έγγραφο της με τίτλο «Διατύπωση γνώμης για το Σχέδιο Σύμβασης του Υποέργου (1) ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ¨ της Πράξης (448026) ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΕΡΓΑ Β΄ΦΑΣΗΣ¨ διατύπωσε σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης. Επίσης στο ίδιο έγγραφο υπάρχει καταγεγραμμένη μια πολύ σημαντική παρατήρηση από την ΕΔΑ ότι το έργο κατακυρώθηκε στις 11/4/2014, δηλαδή 3 ημέρες πριν την με αρ. πρωτ. 17917/14-4-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με την οποία λόγω των επερχόμενων δημοτικών, περιφερειακών και των Ευρωεκλογών, απαγόρευε την υπογραφή σύμβασης ή και δημοπράτησης οποιουδήποτε έργου. Η διοίκηση του κ. Μαρινάκη έτρεξε και κατάφερε να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης. Αυτό κατά τον κ. Σταμούλη μεταφράζεται ως «πολιτική βούληση» να χαθεί το έργο!
β) Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 5/8/2014 η Τεχνική Υπηρεσία με το αρ. πρωτ. 18081 έγγραφο της απέστειλε πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρεία για προσκόμιση εντός 15 ημερών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 18/8/2014, δηλ. 13 ημέρες μετά.                                           Ο εργολάβος προς τιμήν του δεν  χρησιμοποίησε όλο το 15ήμερο που του έδινε ο νόμος. Ήταν κι αυτή ενέργεια πολιτικής βούλησης να χαθεί το έργο;
Ακολούθως έμεναν 12 ημέρες εκ των οποίων παρεμβάλλονταν οι αργίες του 15αύγουστου και κυρίως οι καλοκαιρινές άδειες των υπαλλήλων. Τι ήθελε δηλαδή ο κ. Σταμούλης, να του ετοιμάσουμε μέσα σ΄αυτό το εναπομείναν διάστημα την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Αρχαιολογική υπηρεσία;
Τα έργα αγαπητέ κ. Σταμούλη απαιτούν κόπο και κυρίως προσωπικές παρεμβάσεις του ίδιου του Δημάρχου και όχι επιστολές στους βουλευτές για να κάνουν αυτοί τις παρεμβάσεις. Τότε ποιος ο ρόλος του Δημάρχου; Αξίζει να θυμίσουμε στο σημείο αυτό την προσωπική παρέμβαση του π. Δημάρχου κ. Μαρινάκη σε σύσκεψη που προκάλεσε ο ίδιος στην Περιφέρεια Αττικής για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων. Εκεί παρέστη και η Αρχαιολογική υπηρεσία, κατ΄απαίτηση του π. Δημάρχου, η οποία έκανε δεκτή την πρόταση του  περί αλλαγής του βάθους εκσκαφής από 1.8μ. σε 0.8 μ, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Η ενέργεια αυτή του π. Δημάρχου έγινε τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή όταν είχαν τελειώσει οι δημοτικές εκλογές και το αποτέλεσμα ήταν γνωστό.     Ήταν κι αυτή μια ενέργεια για να χαθεί αυτό το πολύ σπουδαίο έργο για την πόλη των Μεγάρων; Αντιθέτως σήμερα παρατηρούμε έκπληκτοι την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα χαντάκια που είναι ακάλυπτα σε όλη την πόλη μετατρέποντας την σε βομβαρδισμένο τοπίο.
Πιστεύουμε πως από καθαρό σεβασμό στο θεσμό του Δημάρχου δεν τον διόρθωσε εκείνη την ώρα της συνέντευξης ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Ρούσσης, ο οποίος γνώριζε πάρα πολύ καλά όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.
Συμβουλεύουμε τον κ. Σταμούλη να σταματήσει την παραπληροφόρηση και την ψευδολογία και να κοιτάξει να συμπεριφερθεί επιτέλους ως Δήμαρχος και ως διοίκηση και όχι ως αντιπολίτευση. Καλό θα είναι επίσης να σταματήσει να εκδηλώνει την εμπάθεια προς το πρόσωπο του π. Δημάρχου μ΄αυτό τον ανίερο τρόπο και να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα του δήμου. Εμείς από τη θέση ευθύνης που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας αποδείξαμε ότι θέλουμε να είμαστε συναινετικοί, με τη ψήφιση του προϋπολογισμού.
Η ανάληψη των ευθυνών είναι για τους ικανούς πολιτικούς άνδρες και όχι για τους ανεπαρκείς.


                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

                                                                            « ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου