Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


 Επί ποδός Αντιπεριφερειάρχης και υπηρεσίες για να διεξάγεται η κυκλοφορία κανονικά και στα πιο δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.


Έντονη χιονόπτωση από νωρίς το πρωί στη Δυτική Αττική, από την Αγία Σωτήρα έως τις Ερυθρές, όπου το χιόνι νωρίς το απόγευμα έφτασε τους 20 πόντους.
Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της Πολιτικής Προστασίας, κινητοποιήθηκαν και έχοντας επικεφαλής τον κ. Γιάννη Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, ανταποκρίθηκαν και συντονισμένα έδωσαν λύσεις στα δύσκολα σημεία, όπου συνήθως με την πρώτη χιονόπτωση αντιμετωπίζουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και το οδικό δίκτυο παραμένει για πολλές ώρες κλειστό.
'Όλος ο στόλος των μηχανημάτων της Περιφέρειας, γκρέιντερ, «λεπίδες», φορτηγά, ειδικά οχήματα «αλατιέρες», συντονίστηκαν και επιτέλεσαν έγκαιρα το έργο του εκχιονισμού του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα ως αργά το απόγευμα να παραμένει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο στη Δυτική Αττική.

Υπήρξε η πρόβλεψη και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, σε όλα τα δύσκολα σημεία εξασφάλισε σε επάρκεια αλάτι, ώστε να αντιμετωπίζεται η ολισθηρότητα του οδοστρώματος και να κινούνται κανονικά όλα τα οχήματα.
Μόνο νωρίς το πρωί έξι φορτηγά, που παρά τις προειδοποιήσεις της Τροχαίας κινήθηκαν χωρίς αλυσίδες, έκλεισαν το οδικό δίκτυο, αλλά απομακρύνθηκαν σύντομα και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
Να σημειωθεί πως η συνεργασία των συνεργείων της Περιφέρειας με την Τροχαία, την Πυροσβεστική και τα συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν άψογη και καθόρισε το θετικό αποτέλεσμα.
Όλες οι δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, έτοιμες να ανταποκριθούν και τις επόμενες μέρες στις δυσκολίες από την κακοκαιρία, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου