Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΑΜΕΑ: ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


Κλειστό παραμένει από τις αρχές του χρόνου το κέντρο των ΑΜΕΑ Μεγάρων. Πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα το οποίο τέθηκε και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντ. Χοροζάνη, δίχως όμως ο δήμος να έχει αρμοδιότητες γι' αυτό το ζήτημα.
Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και θεωρώντας πως τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι άτομα με ειδικές ικανότητες, ως εφημερίδα σκύβουμε ξανά πάνω από το πρόβλημα, πιστεύοντας πως το κέντρο των ΑΜΕΑ Μεγάρων πρέπει να λειτουργεί αφού αυτό εξυπηρετεί αρκετές οικογένειες από τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των παιδιών τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά είναι το τελευταίο διάστημα απογοητευμένοι από τη στάση της πολιτείας που ακόμη δεν έχει αποδώσει την δόση του β' εξαμήνου με αποτέλεσμα το κέντρο των ΑΜΕΑ να παραμένει κλειστό.
Εκνευρισμένη και ιδιαίτερα απογοητευμένη ήταν η πρόεδρος του κέντρου των ΑΜΕΑ Μεγάρων Αν. Σεργή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Η κ. Σεργή μας ενημέρωσε ότι ενώ έχει βγει το ένταλμα πληρωμής δεν έχει φτάσει ποτέ στα χέρια της, εξηγώντας μας πως η δικαιολογία είναι πως έχει δοθεί εντολή για στάση πληρωμών έως και την ημέρα των εκλογών.
Η πρόεδρος των ΑΜΕΑ Μεγάρων μας γνωστοποίησε πως από την πλευρά του διοικητικού συμβουλίου τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις δίχως όμως να μπορεί να μας δώσει εξήγηση για την καθυστέρηση που σημαίνει και διακοπή της λειτουργίας του κέντρου των ΑΜΕΑ.
Θεωρούμε πως είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες να κωφεύουν και να αγνοούν τις εκκλήσεις ανθρώπων που δίνουν αγώνα για την στήριξη του κέντρου των ΑΜΕΑ, με την δικαιολογία μιας εντολής για στάση πληρωμών. Εμείς ερωτούμε: Πρόκειται για γραφειοκρατία ή για κάτι άλλο; Μήπως η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (που μας έχει εκπλήξει με τις κινήσεις της μέχρι σήμερα), ετοιμάζει για τα Μέγαρα κάποια δυσάρεστη έκπληξη, δηλαδή το λουκέτο στο κέντρο των ΑΜΕΑ;
Μέσω του ρεπορτάζ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιαν. Βασιλείου να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει άμεσα λύση. Γιατί πιστεύουμε πως είναι αδιανόητο με την όποια καθυστέρηση της δόσης να διακόπτεται η λειτουργία του κέντρου των ΑΜΕΑ. Ζητάμε και από τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής να παρέμβουν και φέρνοντας το θέμα στην νέα Βουλή να δώσουν λύση άμεσα. Γιατί έτσι απλά επιβάλλεται να βρεθεί λύση και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους. Τα ΑΜΕΑ είναι μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν πρέπει να γίνεται «μπαλάκι» των πολιτικάντηδων αλλά και γενικότερα των κυβερνώντων.


Πηγή:www.aixminews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου