Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


  Του Κώστα Τσαρή

  

Υπάρχει κάποιος που να ακούει σήμερα από την κυβέρνηση κάτι διαφορετικό απ΄ότι έλεγε προεκλογικά και για τα οποία την ψήφισε ο Ελληνικός λαός;
Υπάρχει κάποιος που θα προτιμούσε να λέει η Κυβέρνηση σήμερα άλλα πράγματα απ' ό,τι πριν από τις εκλογές; Να αισθάνεται δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υφαρπάξει την ψήφο του κοροϊδεύοντάς τον; Δεν νομίζω να υπάρχει και αν κρίνω από τα ποσοστά της δημοσκόπησης που παρουσίασε το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, η αποδοχή της κυβέρνησης είναι σχεδόν καθολική και όχι μόνο από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά από όλο το εκλογικό σώμα. Αυτό ήθελε ο ελληνικός λαός, μια κυβέρνηση που θα σταθεί με σθένος απέναντι στις παράλογες και καταστροφικές απαιτήσεις της τρόικα, να σταματήσει επιτέλους αυτή η σκληρή λιτότητα, να σταματήσει αυτή η ωμή παρέμβαση της Γερμανίας στα εσωτερικά της χώρας μας, να πάψουμε να είμαστε σε Γερμανική κατοχή και να μπούμε σαν λαός σε τροχιά ανάπτυξης. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να τους διαμηνύσει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία κανενός, ότι η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με έναν περήφανο λαό και αυτό το έκανε η σημερινή κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό της, o οποίος τονίζει επανειλημμένως πως ισχύουν οι δεσμεύσεις μας απέναντι στην κοινωνία. Κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα υπόδουλη και τον ελληνικό λαό ραγιά.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Ελλάδα που “τάχα” πάει για χρεοκοπία τους απαντάμε:
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί, αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Δεχόμαστε πάνω από 15.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου. Διαθέτουμε χιλιάδες υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία και είμαστε έτσι πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία. Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε παραγωγή νικελίου, λευκολίθου, περλίτη. Είμαστε πρώτη στην ΕΕ σε παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας, χρωμίτη, και ψευδάργυρου. Είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως σε παραγωγή μπετονίτη.
Είμαστε τρίτοι παγκοσμίως σε παραγωγή ελαιόλαδου, τρίτοι παγκοσμίως σε παραγωγή κρόκου, σε ακτινίδια, σε ροδάκινα, σε εσπεριδοειδή.
Έχουμε την δεύτερη καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το δεύτερο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία!
Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας είναι 10.000.000.000.000 $ (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ!) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή την πλούσια χώρα κάποιοι την θεωρούν χρεοκοπημένη και ήθελαν να ξεπουλήσουν για τα 340 δις που χρωστάει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου