Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερη ημέρα παρουσίας του "Άλλου Άνθρωπου" στα Μέγαρα

 Συλλογή τροφίμων σήμερα και αύριο-Σχεδιάζεται εβδομαδιαίο μαγείρεμα στην Έξω Βρύση


Στα Μέγαρα βρέθηκε την Πέμπτη η κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” και ο ιθύνων νους της δράσης Κώστας Πολυχρονόπουλος όπου σε μια κίνηση συμβολισμού και ουσίας μαγείρεψαν το γεύμα της ημέρας και το πρόσφεραν σε όσους το έχουν ανάγκη αλλά και στους περαστικούς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και πάλι εντυπωσιακή, όπως συνήθως, γεγονός που δείχνει το μεγάλο βαθμό ευαισθητοποίησης της μεγαρικής κοινωνίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
 Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Κώστα Πολυχρονόπουλου ξεκίνησε όταν ο ίδιος, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, έμεινε άνεργος, άστεγος και μόνος.

Σκέφτηκε ότι όπως και αυτός θα υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι θα ήταν στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση. Έτσι ξεκίνησε την κοινωνική κουζίνα με την οποία μοιράζεται γεύματα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση.
Όπως ο ίδιος λέει, η δράση αυτή δεν είναι συσσίτιο αλλά κοινωνική δράση αλληλεγγύης.
Η ομάδα «άλλος άνθρωπος» δεν δέχεται χρήματα. Δέχεται μόνο τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Στα Μέγαρα, οι εκπρόσωποι της δράσης θα βρίσκονται ακόμα αύριο και μεθαύριο στην κεντρική πλατεία περιμένοντας τις δωρεές των κοινωνικά ευαίσθητων κατοίκων της πόλης.
Υπάρχει μάλιστα η σκέψη και μάλλον σύντομα “Ο Άλλος Άνθρωπος” θα προσφέρει τακτικά γεύματα, κάθε Κυριακή, στην πλατεία Έξω Βρύσης.
 Να σημειωθεί πως “ψυχή” των δράσεων του “Άλλου Άνθρωπου” στα Μέγαρα είναι η – πολύ γνωστή για την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη της προς τους αδύναμους – Θεανώ Λιόγρη, η οποία συμμετέχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε άλλες πόλεις, ενώ στις 3 προηγούμενες δράσεις που οργανώθηκαν συγκέντρωσε μαζί με τα άτομα που τη βοηθούν ικανότατες ποσότητες προϊόντων που προσέφεραν οι συμπολίτες μας.
Τέλος, κατά την παραγωγή του γεύματος, τον “Άλλο Άνθρωπο” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ.Σταμούλης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Β. Μαυροειδή. Εκεί βρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων – Ν.Περάμου” Γ. Μιχάλαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου