Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Την έμπρακτη στήριξη του Δήμου ζητούν οι Πολίτες Μεγάρων κατά των Πλειστηριασμών


Ζητούν με επιστολή τους τη συζήτηση του καυτού θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αιρετούς του Δήμου Μεγαρέων, οι “Πολίτες Μεγάρων κατά των Πλειστηριασμών” ζητούν την έμπρακτη στήριξη του Δήμου (ηθική και νομική) προς αυτούς τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων της χώρας από το 2010 και κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τις ανακεφαλαιοποιημένες από το λαό τράπεζες,όπως και τη συζήτηση του καυτού αυτού θέματος σε συνεδρίαση του Σώματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Πολιτών έχει ως εξής:

Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών.

Μέγαρα 22/02/2016

Προς : Πρόεδρο δημ. συμβ. δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου κ.Μιχάλαρο και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Είμαστε πολίτες που ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου μας και την ενεργή παρουσία του στους αγώνες των πολιτών. Η μνημονική πολιτική των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση και σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Κόποι μιας ζωής κινδυνεύουν να χαθούν και άνθρωποι είναι οριακά στο χείλος του γκρεμού ενώ οι τράπεζες έχουν μεταμορφωθεί ,από φιλόξενες και φιλικές προς τον πολίτη, σε σαρκοφάγα που ξεσκίζουν σάρκες και καταστρέφουν ζωές. Τα κόκκινα δάνεια είναι, σχεδόν, σε κάθε σπίτι και απειλούν οικογένειες και περιουσίες.
Εμείς σαν πολίτες δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε και να στρουθοκαμηλίσουμε. Για αυτόν το λόγο δημιουργήσαμε την ομάδα «Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών» με στόχο την προστασία της κατοικίας των πολιτών (και όχι μόνο) που με κόπο και μόχθο απέκτησε ο κάθε πολίτης. Ζητάμε από τον Δήμο Μεγάρων:
  1. την »έμπρακτη συμμετοχή» του στους αγώνες των πολιτών σε κάθε διαδικασία στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων
  2. Την διάθεση δικηγόρου που να αναλαμβάνει την διαδικασία ένταξης στο Ν. Κατσέλη ή να παρέχει νομικές συμβουλές, όταν και όπου χρειάζεται για τους πολίτες που δεν μπορούν οικονομικά να πληρώσουν δικηγόρο.
  3. Να δημοσιευτούν λίστες με τα αριθμητικά στοιχεία των κόκκινων δανείων στα Μέγαρα έτσι ώστε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον τον συνολικό αριθμό των συμπολιτών μας που κινδυνεύουν.

Σας καλούμε να γίνει θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς το θέμα είναι σοβαρό. Στην συνεδρίαση να συμμετέχουν σωματεία ,συλλογικότητες και φορείς που επιθυμούν η έχουν συμμετάσχει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. Ευχαριστούμε πολύ.
Μέλη της ομάδας:
Θεανώ Λιόγρη (6985083373) Μαριάννα Μπέη, Βασίλης Πολυχρόνης, Κώστας Δέδες, Στέργιος Τσαρτακλέας, Τάσος Στεντούμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου