Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΝ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ




Mικροφωνική Αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της πόλης των Μεγάρων.Μοιράστηκαν κείμενα,πετάχτηκαν τρικάκια και συνθήματα διατάραξαν την κανονικότητα της πόλης. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Mε αφορμή την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού… Φυσικά και στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στην απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Ν. Ρωμανού, με αίτημα την χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών του. Kόντρα στις συνθήκες που διαμορφώνει για έναν άνθρωπο η συνθήκη του εγκλεισμού, κατάφερε να περάσει με πανελλαδικές εξετάσεις στο ΤΕΙ Αθήνας, ώστε να πάρει κάποιες ανάσες ελευθερίας, περνώντας κάποιες ώρες εκτός φυλακής.
Ο Ν. Ρωμανός απέδειξε με την στάση του από την αρχή , ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν με την αξιοπρέπεια ως μόνο κανόνα στο μυαλό τους. Η αυτονόητη αντίδραση ενός αξιοπρεπή ανθρώπου που οι μπάτσοι δολοφονούν τον φίλο του, αντί να κλειστεί στο σπίτι του και στον εαυτό του, να επιλέξει να αγωνιστεί ενάντια σε ένα σύστημα που δολοφονεί. Δεν έχουμε κανένα ηθικό δίλλημα για το αν είναι καλό ή κακό να ληστέψεις μια τράπεζα, που ούτως ή άλλως καταληστεύει την τάξη μας και είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους των δεινών μας. Ο Ν. Ρωμανός τιμωρείται από το ελληνικό κράτος γιατί εναντιώθηκε σε έναν από τους πιο “ιερούς” θεσμούς του καπιταλισμού, την τράπεζα. Τιμωρείται από την ελληνική “δικαιοσύνη” γιατί ποτέ δεν παραδόθηκε σε αυτήν, γι’ αυτό και βασανίστηκε από τους δήμιους της ΕΛ. ΑΣ. Τιμωρείται από την κυβέρνηση και τα λοιπά τσιράκια των αφεντικών γιατί έφτυσε στα μούτρα τους τον ψευτοανθρωπισμό τους και το βραβείο των 500 ευρώ, που του έδωσαν για το ότι πέτυχε στις εξετάσεις. Τιμωρείται γιατί είναι ενάντια σε ένα βάρβαρο σύστημα. Γι’ αυτό και το κράτος αναιρεί τις ελευθερίες, που μέχρι τώρα καμώνονταν πως υπερασπίζεται δίνοντας το δικαίωμα της μόρφωσης σε κρατούμενους. Ο Ν. Ρωμανός τιμωρείται ως πολιτικός κρατούμενος, όχι γι’ αυτά που διέπραξε, αλλά για όλα αυτά που συμβολίζονται στο πρόσωπό του, και γιατί δηλώνοντας αναρχικός δηλώνει πως παλεύει για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Γι’ αυτό και το κίνημα αλληλεγγύης δεν αντιστοιχεί απλά και μόνο στο πρόσωπο του Ν. Ρωμανού. Με τις διαδηλώσεις και της καταλήψεις κτηρίων σε όλη την χώρα για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών του, υπογραμμίζεται με τον πιο σαφή τρόπο η αναγκαιότητα να αγωνιστούμε για τα δίκαιά μας ως τάξη στο δρόμο, με απόδειξη και το εργατικό συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα ενάντια στον προϋπολογισμό, όπου οι αλληλέγγυοι-ες στον απεργό πείνας από την κατειλημμένη ΓΣΕΕ και τα Προπύλαια ήταν οι μόνοι που έδωσαν το σαφές αγωνιστικό στίγμα. Η αλληλεγγύη στον αγώνα του Ν. Ρωμανού, εκτός των άλλων, είναι και μια αφορμή για να ενωθούν οι επιμέρους αγώνες της τάξης μας, όπως η απεργία πείνας των Σύρων προσφύγων που παλεύουν για πολιτικό άσυλο και οι αγώνες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Ο Ν. Ρωμανός δείχνει τον δρόμο της αξιοπρέπειας… ότι αντάρτης, κλέφτης, ληστής και παλικάρι είναι ο ίδιος Άνθρωπος… ο επαναστατημένος!
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘEΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου