Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ(;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)


Επιστολή του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Παν.Χαλόφτη


Με επιστολή του στο blog μας,ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κ.Παναγιώτης Χαλόφτης παρεμβαίνει και καυτηριάζει την απουσία των συμπολιτών του και των φορέων της πόλης από τη χθεσινή υποδοχή της αντιπροσωπείας αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας YANHE,γεγονός που δείχνει αν μη τι άλλο απάθεια και αδιαφορία για την ανάπτυξη της πόλης των Μεγάρων και την δική τους ευημερία.

Η επιστολή του κ.Χαλόφτη έχει ως εξής:

 Δεν υπάρχει άνθρωπος στην πόλη μας που να μην έχει ακούσει αυτή την φράση: "Κανείς και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τούτη την πόλη" λένε οι "καλοθελητές" που το διαδίδουν. 
           Είναι όμως έτσι τα πράγματα;;;  Ξεκάθαρα ΟΧΙ.
           Θλιβερή και πολύ πικρή εμπειρία η εκδήλωση που έγινε την ΔΕΥΤΕΡΑ, 1  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στο Δημαρχείο Μεγάρων.

           Θα έπρεπε να ήταν μια μέρα ξεσηκωμού για την πόλη μας. Ήταν η ημέρα που έγινε η αδελφοποίηση του Δήμου Μεγαρέων με την Κομητεία YANHE της Λαϊκής Δημοκρατίας της ΚΙΝΑΣ. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αυτές οι "αδελφοποιήσεις" έχουν ΚΥΡΙΩΣ εμπορικούς και οικονομικούς στόχους. Με άλλα λόγια, δίνονται στα μέλη των "αδελφοποιημένων" περιοχών οι δυνατότητες να έρθουν κοντά και να επιδιώξουν (και) εμπορικές συναλλαγές. Σε μια δύσκολη για την οικονομία  μας περίοδο, κάποιοι τόλμησαν και φρόντισαν να συνάψουν επαφές με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Κινεζική αγορά. Δεν ξέρω αν γι αυτή την δράση δούλεψαν οι φορείς του Δήμου Μεγαρέων,οι φορείς των Επιμελητηρίων , ο Εμπορικός Σύλλογος ή όλοι μαζί. Δεν έχει εξ άλλου τόση σημασία αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε και από τα ηλεκτρονικά μέσα αλλά και από τον τοπικό τύπο. Ατυχώς όμως, ελάχιστοι συμπολίτες και, ακόμη πιό λίγοι επιχειρηματίες ήταν παρόντες. Όσο για τους μαζικούς φορείς, άς το αφήσουμε καλλίτερα! Δεν είδα εκπρόσωπο ούτε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ούτε από τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό αλλά ούτε από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. Πληροφορήθηκα όμως πως ήταν ενήμεροι της εκδήλωσης  πως οι δύο πρώτοι  είχαν στείλλει και κάποια "δώρα" που είναι οι καλλίτεροι πρεσβευτές της ποιότητας των προϊόντων μας. Αλλά, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να παρευρίσκονται εκπρόσωποί τους για τις πρώτες επαφές . Δεν είναι δυνατό να αγνοούνται και να περιφρονούνται τέτοιες ευκαιρίες που, εξ άλλου, δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Όμως κανένας από τα διοικητικά συμβούλια των μαζικών οργανώσεων δεν παρίατατο. Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Έχω την εμπειρία από άλλη δράση  στην οποία εγώ εμπλέκομαι περισσότερο. Πρόκειται για την κινητοποίηση των συμπολιτών για να γίνουν μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ. Τότε κάποιο "εξυπνάκηδες" διέδιδαν πως το ίδιο θα τους έρθει ο λογαριασμός με τον ΕΝΦΙΑ όπως τους ερχόταν παλαιότερα με το ΕΕΤΗΔΕ. Τώρα, που τους ήρθε ο λογαριασμός και διαψεύστηκαν κατάπιαν τη γλώσσα τους!!!         
Συμπολίτες, υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες που μοχθούν για σας και για όλους εμάς. Μόνο που και αυτοί αποκαρδιώνονται και δεν αγωνίζονται με την ένταση που μπορούν εάν βρίσκονται αντιμέτωποι με την παγερή αδιαφορία του κόσμου. Γι αυτό πάψτε να λέτε πως δεν γίνεται τίποτε σ΄αυτή την πόλη. Ομολογείστε την αλήθεια.: Πείτε: Είμαι αδιάφορος με ότι καλό συμβαίνει σ΄αυτή την πόλη.   Και, αν αυτή η φράση δεν σας αρέσει τότε αλλάξτε ρότα. Πείτε στον εαυτό σας: Από σήμερα και εμπρός θα ξεκολλήσω από τον καναπέ της αδιαφορίας, θα γίνω δραστήριος πολίτης και θα νοιαστώ για το καλό των συμπολιτών και της πόλης μας.  Και τότε να είστε σίγουροι πως καλύτερες μέρες θα έρθουν στην πόλη μας.!!!


                     ΜΕ ΤΙΜΗ
ΠΑΝΟΣ ΧΑΛΟΦΤΗΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου