Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ


                                             Αίτημα ώριμο για υλοποίηση


 Με επιστολή τους, κάτω από την οποία μαζεύουν υπογραφές,κάτοικοι της Νέας Περάμου ζητούν την πλήρη αστικοποίηση της περιοχής και την εξίσωση του εισιτηρίου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με αυτό των Αστικών Συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Η περιοχή του Δήμου Μεγάρων έχει ενταχθεί στον Αστικό Ιστό Πρωτευούσης,μέ όλα τα προνόμια που αυτή η ένταξη παρέχει,εκτός από ένα: την χρησιμοποίηση του ενιαίου αστικού εισιτηρίου από τους πολίτες που μεταφέρονται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο!Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που έχει πια ωριμάσει σαν σκέψη και που θα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση από τους φορείς των Μεγάρων,με τον Δήμο προεξάρχοντα του αιτήματος,ώστε να γίνει πραγματικότητα-κατά τη γνώμη μας-σε όλη την εδαφική επικράτεια του Δήμου Μεγάρων,από την Κινέτα μέχρι και το Λουτρόπυργο.

Αναλυτικά,η επιστολή των κατοίκων της Νέας Περάμου έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ

Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου

Κοινοποίηση:

Δήμος Μεγαρέων

Περιφέρεια Αττικής (Δυτική Αττική)

«ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.»

Ο.Α.Σ.Α.

Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Κύριοι,

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου Αττικής χρησιμοποιούμε καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την μετακίνησή μας από και προς την πόλη μας. Το γεγονός ότι η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα δεν ανήκουν στην αστική ζώνη μας αναγκάζει να καταβάλουμε πολύ υψηλά κόμιστρα για μία σχετικά μικρή χιλιομετρική απόσταση.
Δεδομένου ότι η απόσταση της Νέας Περάμου από το κέντρο της Αθήνας είναι χιλιομετρικά μικρότερη ή ίση από άλλες ήδη ενταγμένες περιοχές της Αττικής στην αστική ζώνη (παραδείγματος χάριν το Κορωπί απέχει 41 χιλιόμετρα ενώ η Νέα Πέραμος 35 χιλιόμετρα) και ότι χωροταξικά ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, θεωρούμε ότι είναι κατάφορη αδικία να χρυσοπληρώνουμε τις συγκοινωνίες.
Για τους λόγους αυτούς,
ΖΗΤΟΥΜΕ από το Τοπικό Συμβούλιο να γίνει αρωγός τους αιτήματός μας και
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η πόλη μας να ενταχθεί στην αστική ζώνη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Με εκτίμηση,

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου

(ακολουθούν υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου