Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος από τους αγανακτισμένους από το συνεχές χαράτσωμα πολίτες-Ο Δήμος μας τι κάνει με τα "δικά" μας διόδια? 

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις ενάντια στην παράλογη κυβερνητική πολιτική της τοποθέτησης νέων διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους τρεις Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου, και Ωρωπού πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Βαρυμπόμπης.


Το πλήθος ήταν πολύ και η αποφασιστικότητα για την απομάκρυνση των διοδίων από όλη την έκταση της Περιφέρειας ακόμα μεγαλύτερο.Η αγανάκτηση για το χαράτσι που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν καθημερινά για τη μετακίνηση τους στις δουλειές τους ήταν διάχυτη στο πλήθος. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους. Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελής και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των διοδίων θα συνεχιστούν με συγκεντρώσεις σε άλλα μέρη της Αττικής που έχουν τοποθετηθεί διόδια. Η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις στεκόμενη στο πλευρό των κατοίκων για ασφαλές οδικό δίκτυο προσβάσιμο σε όλους χωρίς χαράτσια και χρεώσεις.



 Στη σημερινή συγκέντρωση παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με σχεδόν σύσσωμη την παράταξη της “Δύναμης Ζωής ”, οι Δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, πολλοί επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων από τη Βόρεια Αττική. Το παρών έδωσε και πολυμελής ομάδα από τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Β. Καραβάκο.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές απηύθυναν η Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ.Θωμάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου