Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


                              Προσπάθεια ενίσχυσης με νέο απορριμματοφόρο


Να επανεκκινήσει την ανακύκλωση επιδιώκει η νέα αιρετή αρχή Δήµου Μεγαρέων, καθώς το όλο σύστηµα ανακύκλωσης υπολειτουργούσε, καθώς δεν υπήρχαν ούτε οι απαιτούµενοι κάδοι σε όλα τα σηµεία για να χρησιµοποιούν οι δηµότες. Ο Δήµος θέλει να εξοικονοµήσει µέσα από την ανακύκλωση δύο «προϊόντα»: Να υπάρξει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην νέα διαχείριση των απορριµµάτων, ώστε να µην καταλήγουν όλα στο περιβάλλον, όπως παλαιότερα. Να εξοικονοµήσει µειώνοντας τις δαπάνες που δίνει για χρήση απόθεσης απορριµµάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου δαπανά τεράστια ποσά. Η µείωση του συνόλου απορριµµάτων, λόγω ανακύκλωσης, θα µειώσει και το κόστος, που ο Δήµος οριακά αντέχει.

Ήδη, η νέα Δηµοτική Αρχή έχει πετύχει, κατόπιν συντονισµένων ενεργειών στελεχών της, την χορηγία ενός σύγχρονου απορριµµατοφόρου ανακύκλωσης, 150 µπλε κάδων, καθώς και σηµαντικών ποσοτήτων επικοινωνιακού υλικού, από την "Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης". Και θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες. Η ανακύκλωση είναι απαραίτητη και γι’ αυτό θα δοθεί µεγάλη βαρύτητα, καθώς ο κόσµος την έχει σχεδόν... ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, χωρίς υπερβολές... Επόµενη επιδίωξη της Δηµοτικής Αρχής, όπως η ίδια έχει γνωστοποιήσει: «είναι η υλοποίηση δράσεων ανακύκλωσης για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαµπτήρες κλπ. Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη δροµολογηθεί σχετικές επαφές µε αρµόδιες εταιρίες, πάντα µε στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την εξυπηρέτηση των συµφερόντων του Δήµου και των Δηµοτών.
Ο Δήµαρχος κ. Γρηγόρης Σταµούλης, είναι ξεκάθαρος για το νέο στόχο που θέτει η αιρετή αρχή: «Η ανακύκλωση έχει άµεσα έχει άµεσα θετικές συνέπειες στην προστασία του περιβάλλοντος, εποµένως και στη ζωή όλων µας. Γι αυτό. αποτελεί άµεση προτεραιότητα της νέας δηµοτικής αρχής και ταυτόχρονα, καθήκον όλων των καθήκον όλων των δηµοτών.
Από την πλευρά µας, ως δηµοτική αρχή έχουµε ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωµένο σχέδιο δράσεων ανακύκλωσης, για την περίοδο έως και το τέλος του 2015. Στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, είµαστε βέβαιοι ότι θα έχουµε θα έχουµε ως συµπαραστάτες το σύνολο των πολιτών, τις εταιρίες ανακύκλωσης, κα- θώς και τα τοπικά ΜΜΕ, για να προβάλλουν µε τον πιο πρόσφορο τρόπο την αξία και την χρησιµότητα της ανακύκλωσης, για όλους µας.»
Το στοίχηµα της αιρετής αρχής είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να θέσει σε λειτουργία έναν µηχανισµό που είχε µάλλον τεθεί υπό πλήρη η µερική διάλυση. Και πώς να µην είχε, όταν οι δηµότες διαµαρτύρονταν ότι για να βρουν κάδο ανακύκλωσης έκαναν «τον γύρο της πόλης» για να εντοπίσουν έναν! Οι νέοι κάδοι θα δώσουν λύση, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν άµεσα παντού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου