Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Νέα παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό οικονομικών διοργανώνουν σήμερα οι Δήμοι της Αττικής για το μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.Οι μαθητές και οι γονείς τους,μαζί με τους εκπροσώπους των Δήμων,θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στην Πλ.Κλαυθμώνος και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία προς το ΥΠ.ΟΙΚ..

 Οι δήμαρχοι της Αττικής,όπως σημειώνουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν,διαμαρτύρονται για "την αδικαιολόγητη ολιγωρία εκ μέρους της Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής".Επιστούν,μάλιστα,τον κίνδυνο να κλείσουν πολλά σχολεία και να χαθεί η σχολική χρονιά για πολλά παιδιά.
 Το ψήφισμα,στο οποίο ζητούν να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση(έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι)προς την εκπαίδευση και να εξοφληθούν τα περσινά οφειλόμενα προς τους μεταφορείς,το υπογράφουν 19 Δήμαρχοι της ανατολικής και δυτικής Αττικής,μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Μεγάρων.
 Πούλμαν με μαθητές και γονείς θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία Μεγάρων και την πλατεία Αγ.Γεωργίου της Ν.Περάμου στις 10.00π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου