Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων: Έντονη διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών
Προς προειδοποιητικό κλείσιμο σχολείων;
2012-10-03
Δυναμική παρουσία μαθητών και γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στη συνεδρίαση της Τρίτης 2/10/2012.
Με ένταση και δυναμισμό ζητούσαν να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Μαθητές και γονείς απαιτούσαν άμεση λύση του προβλήματος ώστε να γίνεται δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των μαθητών προς το σχολείο και το σπίτι.
Γεμάτη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με διαμαρτυρόμενους μαθητές και γονείς
Το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών είναι ένα από τα πολλά επίκαιρα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα της μαθητικής κοινότητας.Έχει σταματήσει εξ αιτίας της οικονομικής αδυναμίας του κράτους να δαπανήσει σχετικούς πόρους αλλά και από γραφειοκρατικά κωλύματα τα οποία θέτει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Μετά την κατάργηση των Νομαρχιών οι οποίες είχαν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών, η ευθύνη εκχωρήθηκε στους Δήμους.
Για το διάστημα 2011 και 2012 η μεταφορά των μαθητών πραγματοποιήθηκε από τους Δήμους και ενώ οι Δήμοι είχαν προετοιμαστεί να διαχειρισθούν το έργο και κατά το 2013, με αιφνιδιαστική κίνηση το κράτος αφαίρεσε την ευθύνη από τους Δήμους και την εκχώρησε στις Περιφέρειες οι οποίες αποτελούν τον παρόντα δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θύματα της κρατικής αδυναμίας και γραφειοκρατίας είναι οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών οι οποίοι θα πρέπει τώρα να μεταβαίνουν στα σχολεία τους με δικά τους μέσα και με όλη την οικονομική επιβάρυνση η οποία αναλογεί.
Συμπαράσταση αλλά και αναρμοδιότητα δήλωσε ο τοπικός άρχων Γιάννης Μαρινάκης ο οποίος εύλογα έθεσε θέμα αποκλειστικής ευθύνης του κράτους.
Κάλεσε όμως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές και τις οικογένειές τους. Ζήτησε επίσης να ληφθούν αποφάσεις ώστε «το Δημοτικό Συμβούλιο να δείξει ότι η κοινωνία είναι κυρίαρχη στην επίλυση προβλημάτων τα οποία δημιουργούν άλλοι»

Στο τέλος της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σύμφωνα με το οποίο απειλεί με κλείσιμο των σχολείων αν το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί έως την 8/10/2012
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το ψήφισμα
(Πηγή:www.megara.org)




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου